Sună-ne acum pentru informații și comenzi
Telefon: 021 569 5249

Sarcină | Sexul copilului | Contracepție | Calendar menstrual
Reducere 40% Contraceptie 100% naturala
Acasă | Despre noi | Ce este Calmens? | Ce spune mass-media? | Ce spun clienții? | Cum comand? | Articole | Contact | Comanda CD . Prezentare . Download . Sarcina . Sexul copilului . Contracepție . Calendar menstrual . Ciclul menstrual . Zodia copilului

CICLU MENSTRUAL

Ce este ciclul menstrual?

Timpul scurs intre o menstra si urmatoarea se numeste ciclu menstrual. Fetele vorbesc deseori despre un ciclu menstrual care apare lunar sau la 28 de zile, dar multe fete au un ciclu mai lung sau mai scurt decat cel mentionat. Asa ca nu va asteptati ca ciclul dumneavoastra menstrual sa fie la fel ca cel ca al prietenelor dumneavoastra.

Sangerarea dureaza intre 3 si 7 zile, iar durata dintre sangerari poate fi intre 25 si 40 de zile. Inainte de a merge la medic este bine sa urmariti durata ciclului menstrual. Va reamintim ca prima zi a ciclului menstrual este prima zi in care sangele incepe sa curga (prima zi de menstruatie).

Multe femei observa unele schimbari de-a lungul ciclului menstrual. In mod obisnuit secretia vaginala este mai consistenta si albicioasa dupa menstruatie, transparenta si alunecoasa in timpul ovulatiei si apoi in cantitate mai mica si elastica inaintea menstruatiei. Unele femei isi simt sanii mai grei si mai sensibili in saptamana dinaintea menstruatiei. Pe durata menstruatiei unele femei au dureri in partea de jos a abdomenului, dureri de spate, dureri de cap, diaree sau au o dispozitie schimbatoare.

Ciclul menstrual se afla sub controlul hormonului sistemului reproductiv si este necesar pentru reproducere. La femei ciclul menstrual are loc de obicei intre pubertate si menopauza.

In timpul ciclului menstrual, corpul femeii mature sexual dezvolta invelisul interior al uterului prin marirea treptata a cantitatii de estrogen, iar cand hormonul ajunge la un nivel critic este produs estradiolul, urmand la scurt timp stimularea ovarelor cu hormonul stimulativ folicular (FSH) si hormonul luteinizant (LH). Foliculele incep sa se dezvolte iar in cateva zile unul se "maturizeaza" intr-un ovul. Ovarul elibereaza acest ovul (uneori doua ovule, ceea ce poate rezulta in gemeni fraternali sau gemeni neidentici) la timpul ovulatiei. (Gemenii identici se formeaza dintr-un singur ovul ca rezultat al impartirii zigotului.) Invelisul interior al uterului, endometriumul, de dezvolta rapid atingand nivelul maxim in scurt timp. Dupa ovulatie, acest invelis se modifica pentru a pregati o eventuala conceptie si implantarea ovulului fertilizat pentru a dezvolta sarcina. Hormonul progesteron creste dupa ovulatie, atingand nivelul maxim in scurt timp.

Mituri despre ciclul menstrual

  • Ciclul menstrual al fiecarei femei este sau ar trebui sa fie de 28 zile
  • Menstruatia ar trebui sa aiba loc in fiecare luna la fiecare femeie
  • Fiecare femeie ar trebui sa ovuleze in fiecare ciclu menstrual
  • Daca o femeie are menstruatie ea nu este insarcinata
  • O femeie nu poate ovula sau ramane insarcinata in timpul menstruatiei

Toate aceste afirmatii sunt mituri. Fiecare femeie este diferita.

Este adevarat ca majoritatea femeilor au ciclu care dureaza in jur de 28 zile, dar o femeie poate fi sanatoasa si normala si sa aiba doar 3 sau 4 cicluri menstruale pe an.

Ce este menstruatia?

Menstruatia este o sangerare care se produce in vaginul fetelor sau al femeilor si care dureaza cateva zile. Aceasta incepe, de obicei, cand aveti 12 sau 13 ani dar se poate si la 8 sau la 17 ani. Ciclul menstrual va incepe atunci cand organismul este pregatit. Nu puteti nici sa-i grabiti aparitia, nici sa-l opriti.
Schimbarile au loc odata cu cresterea se numesc pubertate. In perioada pubertatii sanii vor incepe sa va creasca alaturi de parul sub brate si in zona pubiana. Vor avea loc schimbari si in organism. Desi sunteti prea tanara sa va ganditi ca ati putea avea un copil, organismul este pregatit pentru asta.

In ovarele fetelor se gasesc o multime de ovule. Cand ating varsta pubertatii, in fiecare luna ovarele elimina cate un ovul. Ovulul se deplaseaza din trompa uterina in uter. Uterul este locul unde va creste fatul, daca ovulul a fost fertilizat de sperma unui barbat.

Uterul este pregatit in fiecare luna pentru o posibila sarcina, iar invelisul sau membranos devine gros si moale. Cand organismul realizeaza ca in uter nu creste nici un fat, aceasta membrana si ovulul sunt expulzate din corp prin vagin. Aceasta este menstruatia.

Pentru mai multe detalii referitoare la menstruatie folositi link-ul urmator:

Problema lunara a femeii - menstruatia

- Fenomenologia starilor psihice si fizice
- Cele patru tipuri ale manifestarilor sindromului premenstrual
- Indicatii pentru ameliorarea manifestari premenstruale
- Efectele profund perturbatoare ale menstruatiei asupra femeii
- Dieta recomandata de medici pentru reducerea menstruatiei


Download Calmens Acum
Calmens DownloadCalmens pe Facebook

Calmens la Știrile ProTV

Calmens la Știrile ProTV

Vizionează toate înregistrările video despre Calmens sau citește articolele apărute în mass-media.

Impresii despre program


Citește mai multe impresii ale utilizatorilor programului Calmens.

PayPal - plata online

Plata cu card bancar
Plata sigură și rapidă
Livrare rapidă prin e-mail
› Preț: 25 lei (5 euro) / modul

Numarul de module solicitate

› Detalii despre PayPal...

100% Natural

› Metoda naturala de contraceptie.
› Sarcina planificata natural
› Metoda bazata pe informatii medicale stiintifice.
› Fara riscuri pentru sanatatea ta detalii...

Publicitate

MoniqueArt - Accesorii handmade. Accesorii unicat lucrate manual.

Publicitate

Articole pentru adulti


powered by Sex Shop Erotic
Shop Erotic - Cumparaturi online articole pentru adulti. Afrodisiace, vibratoare, casete filme xxx, papusi gonflabile, etc. Livrarea gratuita.
Ce este Calmens? . Optiuni Calmens . Fertilitate . Infertilitate . Ovulatia . Menstruatia . Planificare familiala . Anticonceptionale . Prezervative
Copyright © 1999-2016 Calmens Software