Sună-ne acum pentru informații și comenzi
Telefon: 021 569 5249

Sarcină | Sexul copilului | Contracepție | Calendar menstrual
Reducere 40% Contraceptie 100% naturala
Acasă | Despre noi | Ce este Calmens? | Ce spune mass-media? | Ce spun clienții? | Cum comand? | Articole | Contact | Comanda CD . Prezentare . Download . Sarcina . Sexul copilului . Contracepție . Calendar menstrual . Ciclul menstrual . Zodia copilului

OVULATIE

Despre ovulatie

Ovulatia este eliberarea unui ovul matur din foliculul graafian in ovar. Ovulul este o celula reproductiva femeiasca. Ovulele sunt produse in ovare, trec in tuburile fallopiene, si apoi intra in uter.
Ovulatia apare la mijlocul fiecarui ciclu menstrual dar poate aparea mai devreme sub influenta unor factori negativi: depresie, malnutritie si boala.

Schimbarile ce au loc odata cu cresterea se numesc pubertate. In perioada pubertatii sanii vor incepe sa va creasca alaturi de parul sub brate si in zona pubiana. Vor avea loc schimbari si in organism. Desi sunteti prea tanara sa va ganditi ca ati putea avea un copil, organismul este pregatit pentru asta.

In ovarele fetelor se gasesc o multime de ovule. Cand ating varsta pubertatii, in fiecare luna ovarele elimina cate un ovul. Ovulul se deplaseaza din trompa uterina in uter. Uterul este locul unde va creste fatul, daca ovulul a fost fertilizat de sperma unui barbat.

Uterul este pregatit in fiecare luna pentru o posibila sarcina, iar invelisul sau membranos devine gros si moale. Cand organismul realizeaza ca in uter nu creste nici un fat, aceasta membrana si ovulul sunt expulzate din corp prin vagin. Aceasta este menstruatia.

Determinarea datei ovulatiei este importanta pentru folosirea sigura a metodei naturale de contraceptie. Pentru femeile cu ciclu menstrual regulat este posibila calcularea aproximativa a datei ovulatiei dar pentru celelalte femei este necesara folosirea unor metode aditionale de determinare a datei ovulatiei.

Exista metoda simpto-termala (de masurare a temperaturii) bine stiuta si larg raspandita. Ea este folosita pentru determinarea datei ovulatiei, pentru contraceptie, verifica daca o persoana este insarcinata, pentru diagnosticul ciclurilor menstruale in caz de infertilitate. Aceasta metoda consta din inregistrarea temperaturii corpului pentru fiecare zi a ciclului si observarea fluidului cervical (mucus) si pozitia cervixului. Unele femei pot avea sentimente speciale care preced ovulatia.

Daca vrei sa ramai insarcinata trebuie sa ai un contact sexual in perioada fertila a ciclului menstrual. Comanda programul Calmens chiar acum daca ai un ciclu neregulat sau nu stii cum sa calculezi perioada fertila.

Despre ovulatie - mai multe detalii

Pe masura ce ovulatia se apropie, cantitatea de sange trimisa catre ovare creste si ligamentele se contracta, tragand ovarul mai aproape de tubul falopian si permitand ovulului, odata eliberat, sa-si gaseasca drumul catre tub. Chiar inaintea ovulatiei, cervixul femeii secreta din abundenta un "mucus fertil" transparent care se poate intinde. Mucusul fertil faciliteaza miscarea spermatozoizilor catre ovul. Unele femei monitorizeaza zilnic mucusul pentru a determina cand ar putea ramane insarcinate. In timpul ciclului unele femei ar putea experimenta crampe sau alte senzatii. Temperatura bazala creste chiar dupa ovulatie si se mentine ridicata cu aproape 0.2 grade pana la cateva zile inainte de menstruatie.

In interiorul tubului falopian, ovulul este purtat catre uter de asa-numitii "cili", niste proiectii mici ca firele de par. Fertilizarea apare daca spermatozoizii sunt prezenti cand ovulul ajunge in uter.

Sarcina extrauterina este o situatie rara unde ovulul este fertilizat inauntrul tubului. Aceasta este o situatie periculoasa care poate pune in pericol viata mamei. Daca un ovul fertilizat incepe sa se dezvolte intr-un embrion inauntrul tubului, acesta va rupe tubul provocand o hemoragie interna. Operatia este necesara daca tubul se rupe. Daca sarcina este descoperita inainte de ruptura, se poate folosi medicatia pentru oprirea dezvoltarii embrionului.

Ovulatie

Intrebari referitoare la ovulatie

I: Este normal ca o femeie care are cicluri menstruale normale sa nu aiba ovulatie?
R: Da. Ciclurile anovulatorii insotesc starile de hiperfoliculinemie, sindromul ovarelor micropolichistice s.a.

Ovulatia

I: Care sunt cauzele infertilitatii?
R: Cauzele infertilitatii feminine sunt de obicei disfunctia ovulatorie sau trompele infundate, dar pot fi si neexplicabile. La barbati, infertilitatea poate fi determinata de infectii, varicocel sau de factori congenitali.

Ovulatie

I: Exista medicamente sau substante chimice care utilizate frecvent pot duce la infertilitate?
R: Da. O serie de medicamente ca cimetidina, eritromicina, nitrofurantoinul, spironolactona, sulfasalazina, tetraciclina, drogurile (cocaina, marijuana), steroizii anabolizanti reduc semnificativ fertilitatea cuplurilor.

Ovulatie

Concluzii:

- Infertilitatea se defineste ca fiind incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil, pe parcursul a 12 luni de viata sexuala regulata.
- Consultul cuplurilor infertile implica ambii parteneri si incepe de obicei cu barbatul.
- Cel mai important factor de infertilitate a cuplului il constituie varsta femeii.
- Ovulatia poate fi monitorizata prin simpla masurare a temperaturii bazale a corpului.
- Infectiile pot induce infertilitatea.
- Drogurile, anumite medicamente, fumatul si obezitatea sunt factori cauzatori de infertilitate.

Comandati chiar acum programul Calmens, o metoda 100% naturala si sigura pentru sanatatea dvs.

Comanda acum

Calmens pe Facebook

Calmens la Știrile ProTV

Calmens la Știrile ProTV

Vizionează toate înregistrările video despre Calmens sau citește articolele apărute în mass-media.

Impresii despre program


Citește mai multe impresii ale utilizatorilor programului Calmens.

PayPal - plata online

Plata cu card bancar
Plata sigură și rapidă
Livrare rapidă prin e-mail
› Preț: 25 lei (5 euro) / modul

Numarul de module solicitate

› Detalii despre PayPal...

100% Natural

› Metoda naturala de contraceptie.
› Sarcina planificata natural
› Metoda bazata pe informatii medicale stiintifice.
› Fara riscuri pentru sanatatea ta detalii...

Publicitate

MoniqueArt - Accesorii handmade. Accesorii unicat lucrate manual.

Publicitate

Articole pentru adulti


powered by Sex Shop Erotic
Shop Erotic - Cumparaturi online articole pentru adulti. Afrodisiace, vibratoare, casete filme xxx, papusi gonflabile, etc. Livrarea gratuita.
Ce este Calmens? . Optiuni Calmens . Fertilitate . Infertilitate . Ovulatia . Menstruatia . Planificare familiala . Anticonceptionale . Prezervative
Copyright © 1999-2018 Calmens Software